Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

La despărțirea de Corneliu Murgu

27 aprilie 2021

În profesia sa, a fost unul dintre cei mai buni, a fost unul dintre vârfurile scenei lirice mondiale: alături de colegii de la Opera Națională Română Timișoara și de iubitorii operei din întreaga lume ne luăm rămas bun de la maestrul

CORNELIU MURGU,

personalitate de prim rang a operei pe plan internațional, fost director general al Operei timișorene. Marile nume ale liricii mondiale au fost colegii și prietenii săi, el însuși a fost și rămâne unul dintre ei. Datorită harului său deosebit și excelentelor sale performanțe muzicale, parcursul său profesional l-a purtat în cele mai importante teatre și festivaluri de operă de pe cinci continente, de la Opera de Stat din Viena până la Tokyo, de la München și Metropolitan din New York până la Covent Garden din Londra, de la Johannesburg și Paris până la Melbourne și Arenele din Verona. Decenii la rând a strălucit în unele dintre cele mai semnificative roluri principale din literatura muzicală de gen.

Acest nivel al carierei și statutul de vedetă mondială nu i-au afectat directețea în contactul direct cu cunoscuți și colegi: plin de umor, intuiție și spirit a marcat, de-a lungul mandatului său directorial de aproape două decenii, devenirea Operei și, în sens profund, viața culturală a Timișoarei.

Rămăsese unul dintre foarte puținii artiști care puteau comunica lejer în toate cele trei limbi ale casei comune a Operei și a Teatrelor din Timișoara, și o făcea cu naturalețe.

Pentru Teatrul German de Stat Timișoara a manifestat o permanentă deschidere, astfel că instituția noastră îi datorează Operei, sub mandatul său, succesul producțiilor de musical realizate în perioada 2007-2017, care nu ar fi fost posibile fără disponibilitatea sa spre colaborare.

Îi vom păstra mereu amintirea vie, însoțită de respectul și de prețuirea noastră. Familiei și întregii comunități de doliu îi transmitem profunda noastră compasiune.

Fie ca Domnul să îi dăruiască lumina veșnică!

Direcția și colectivul Teatrului German de Stat Timișoara

foto: https://www.news.ro/cultura-media/tenorul-corneliu-murgu-fost-director-al-operei-nationale-romane-din-timisoara-a-decedat-1922403327002021041120142596

Ultimele știri

#teatrusigur