Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Două producții ale Teatrului German de Stat Timișoara prezente la Festivalul Național de Teatru 2016

20 octombrie 2016

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) participă la Festivalul Național de Teatru (FNT) 2016 cu două spectacole:
„Fuchsiada”, după Urmuz, o instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete se va juca
miercuri, 26 octombrie 2016, la ora 19 și joi, 27 octombrie 2016, la ora 20,30
în sala Teatrului Odeon,
iar spectacolul „Micul prinț”, după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Peter Kerek va fi prezentat
vineri, 28 octombrie 2016, la orele 18 și 21
în sala Teatrului Odeon.
Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru va avea loc între 21 și 30 octombrie 2016 la București. Despre selecția din 2016, directorul artistic al festivalului, criticul de teatru Marina Constantinescu declară: „Sunt 40 de spectacole din toată ţara, nume importante, dar şi nume noi, spectacole mici, bijuterii, dar şi spectacole grandioase, spectacole de teatru-dans sau de dans în care sunt angrenate trupe de actori poate la prima experienţă de acest gen, alături de nume consacrate, unele celebre ale scenei dansului contemporan. Pentru că acest Festival doreşte să arate valoarea din acest moment a teatrului românesc.
Spectacolul „Fuchsiada”, după Urmuz, a avut premiera la TGST în septembrie 2015, câștigând de atunci două premii în cadrul Festivalului Comediei Românești - festCO: premiul pentru cea mai bună scenografie și premiul pentru cel mai bun eveniment teatral. „Fuchsiada” este un spectacol în care conceptul spațiului capătă o importanță aparte. Scenograful Helmut Stürmer, asistat de regizorul Silviu Purcărete, aduce cu această punere în scenă a „Fuchsiadei” un omagiu scriitorului Urmuz și epocii sale, atât de importante pentru arta și literatura contemporană. În numeroasa distribuție se regăsesc aproape toți actorii Teatrului German, precum și actori invitați, dintre care patru actrițe ale Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.
Regia spectacolului „Micul prinț” este semnată de Peter Kerek, iar scenografia de Iuliana Vîlsan. Muzica este creația compozitorului Vivi Stoleriu, iar dramaturgia îi aparține Patriciei Pandek. Din distribuție fac parte toți actorii TGST. Regizorul Peter Kerek dă viață acestei povești într-o montare plină de fantezie și imagini emoţionante, aproape fără cuvinte, acest lucru nealterând deloc caracterul profund poetic al întâmplărilor evocate. Un spectacol pentru copii și totodată pentru oamenii mari care nu au uitat ce înseamnă să fii copil.
Mai multe detalii aici:
http://www.fnt.ro/Program/Fuchsiada/
http://www.fnt.ro/Program/Micul-Print/

Andreea Andrei – Secretar PR

Ultimele știri

#teatrusigur