Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

„Fuchsiada” – spectacol premiat la festCO 2016

30 mai 2016

Spectacolul „Fuchsiada”, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a câștigat două premii în cadrul Festivalului Comediei Românești - festCO: premiul pentru cea mai bună scenografie și premiul pentru cel mai bun eveniment teatral.


Distincțiile au fost acordate duminică, 29 mai 2016, la Gala Comediei Românești. Selecționerul unic al acestei ediții a fost criticul de teatru Doina Papp, juriul fiind format din criticul de teatru Octavian Saiu, actorul Adrian Titieni, scenografa Iuliana Vîlsan, actrița Carmen Tănase și regizorul Bobi Pricop.


„Fuchsiada”, „poemul eroico-erotic și muzical” al lui Urmuz, în versiunea germană a lui Oskar Pastior, este o instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete. Muzica spectacolului este compusă de Vasile Șirli, decorul este semnat de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Grămoșteanu. Proiecțiile video sunt creația scenografului Andu Dumitrescu, iar măștile sunt realizate de Ilona Varga-Járó. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu. În numeroasa distribuție se regăsesc aproape toți actorii Teatrului German, precum și actori invitați, dintre care patru actrițe ale Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.


Cu ocazia decernării acestui premiu, scenograful Helmut Stürmer declară: „Punerea în scenă a proiectului Urmuz a fost un vis de-al meu de foarte mulți ani și fără încrederea domnului Lucian Vărșăndan, această aventură nu ar fi avut nicio șansă”.


Andreea Andrei

Secretar PR


Foto: Fotografie din „Fuchsiada”, o producție TGST. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Ultimele știri

#teatrusigur