Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

OAMENI DRAGI – producţie europeană de teatru de tineret la Timişoara

15 octombrie 2008

În data de 15 şi 16 octombrie 2008, ora 19, are loc la Cercul Militar (P-ţa Libertăţii, nr. 1), spectacolul "Oameni dragi", de Laura de Weck, în regia lui Claus Tröger (Austria). Interpretează: Karoline Comarella (Tirolul de Sud), Birgit Nothdurfter (Tirolul de Sud), Olga Török (Timişoara, România), Iosif Csorba (Timişoara, România), Marco Schaaf (Germania, Croaţia), Manurishi Nanda (Tirolul de Sud). Scenografia este semnată de Klaus Gasperi, directorul Teatrului Municipal din Brunico.

Premiera a văzut luminile rampei la data de 27 septembrie 2008 în Brunico, producţia fiind realizată în cadrul unei coproducţii a Teatrului German de Stat Timişoara cu cu Teatrul Municipal Brunico şi Centrul Cultural de Tineret UFO (Tirolul de Sud).

"Oameni dragi" este piesa de debut a tinerei autoare elveţiene Laura de Weck. Premiera absolută a avut loc în 2007 la Teatrul din Basel. Piesa vorbeşte despre şase studenţi cuprinşi de teama de a deveni maturi. Drumurile lor se întâlnesc, ei râd şi învaţă împreună, dar vorbe aruncate în timpul pălăvrăgelilor declanşează catastrofe răsunătoare. Iar între două mesaje de SMS se poate petrece o dramă.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Local Timişoara, al Regiunii Autonome Trentino Tirolul de Sud şi al Primăriei Brunico.

Spectacolele sunt traduse la cască în limba română.

Ultimele știri

#teatrusigur