Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Teatrul German va juca „Jurnal de România. Timișoara”, spectacolul regizat de Carmen Lidia Vidu, la Viena, pe scena Teatrului Akzent

28 noiembrie 2022

Teatrul German de Stat Timișoara va urca luni, 5 decembrie 2022, începând cu ora 20.00. pe scena Teatrului Akzent din Viena cu spectacolul „Jurnal de România. Timișoara”, scris și regizat de Carmen Lidia Vidu. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Ambasada României în Austria și Timișoara 2023, Capitală Culturală Europeană.

Jurnal de România. Timișoara este una dintre cele mai vizibile producții din repertoriul Teatrului German din ultimii ani, un spectacol cu un traseu național și internațional, fiind invitat să joace pe scene importante din țară și din Europa (FEST-FDR, FNT, Teatrul din Gera etc.)

Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia celor șase actrițe, care încearcă să deslușească și să cartografieze căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

Mai mult, spectacolul se va juca și pentru publicul timișorean, producția fiind programată de către Teatrul German pentru vineri, 2 decembrie 2022, începând cu ora 19.30. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (str. Alba Iulia, nr. 2), dar și din rețeaua Entertix: https://bit.ly/3guDgJE

Distribuția: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török, Silvia Török
Regie: Carmen Lidia Vidu; Dramaturgie: Andrea Wolfer; Montaj foto-video: Ovidiu Zimcea, Cristina Baciu

Mai multe detalii despre participarea la Viena, aici: https://bit.ly/3Eibd8k


Vă așteptăm la Teatrul German, după care ne vedem la Teatrul Akzent.

Ultimele știri

#teatrusigur