Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Trupa NiL a liceului Nikolaus Lenau participă la un festival de teatru în Croația

2 iunie 2022

Trupa de teatru NiL a liceului Nikolaus Lenau a fost invitată să participe la „Festivalul de limbă germană pentru elevi din Varaždin”, ediția a 18-a, care se va desfășura în perioada 2-5 iunie 2022 în Croația. Festivalul, care este susținut de Asociația Ekult, își propune să promoveze și să popularizeze limba și cultura germană în spațiul croat. Prezența NiL la acest festival se face cu sprijinul Teatrului German de Stat Timișoara.

Din trupa NiL care merge la Varaždin fac parte elevii Cristoph Krämer, Sandra Calancea, Emma Parfenie, Alexia Bălășoiu, Marc Brown, Victor Țâra și Bernard Rudăreanu. Cei șapte sunt coordonați de Isolde Cobeț și Robert Bogdanov-Schein, actori ai Teatrului German de Stat Timișoara, care vor organiza și câteva ateliere de actorie cu participanții la festival, dar și cu elevii școlii din Varaždin.

Elevii NiL vor urca pe scena festivalului cu un spectacol intitulat „În teatrul se întâmplă ceva”, un sketch care parodiază viața în teatru, atât pe scenă, cât și în culise.

Trupa de teatru NiL este trupa de teatru școlar a Liceului „Nikolaus Lenau” din Timișoara, care își desfășoară activitatea în colaborare cu Teatrul German de Stat. Trupa NiL a fost înfiinţată în 1996 de actorul TGST Christian Bormann, fiind formată din elevi ai liceului german din Timișoara.

În 1998 s-a constituit NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial, iar în 2008 a luat naştere şi trupa de teatru studenţesc After-NiL. În toți acești ani, trupele și-au prezentat spectacolele la numeroase festivaluri de teatru şcolar și de tineret din Germania, Ungaria, Croaţia şi România. O bună parte dintre membrii NiL, coordonați de actrița Isolde Cobeț, au continuat studiul actoriei, ajungând să joace pe scene din Timişoara, Bucureşti ori din Germania.

Ultimele știri

#teatrusigur