Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

OPEN CALL: „Ph[r]ases” - Formule creative

29 august 2023

Ai făcut o pasiune din a-ți disemina ideile despre evenimente culturale pe una dintre rețelele de socializare sau chiar în publicații de specialitate?
Hai să îi dăm părerii tale statutul de cronică și pozelor făcute în timpul festivalului statutul de materiale apreciate în lumea teatrului. Doi mentori cu experiență extinsă în teatru și scriere creativă împreună cu echipa Teatrului German de Stat Timișoara au gândit un program de formare în acest sens, cu desfășurare în perioada 20-30 septembrie 2023, în cadrul Festivalului European de Teatru EUROTHALIA din Timișoara. Obiectivul atelierului „Ph[r]ases” - Formule creative este producerea de cronici despre spectacolele și evenimentele conexe în cadrul EUROTHALIA, sub îndrumarea celor doi coordonatori, pregătiți să transforme ideile voastre în materiale menite să consolideze moștenirea unui festival internațional.

Calendar de desfășurare, înscriere, criterii și evaluare

anunț concurs: 29.08.2023
termen limită aplicații: 11.09.2023
perioada de evaluare: 11.09. - 14.09.2023
anunț participanți: 15.09.2023
calendar de participare: 18.09.-30.09.2023


Programul de formare este deschis tuturor doritorilor, indiferent de nivelul lor de experiență în domeniul cultural, dramaturgie, teatru sau jurnalism. Vârsta recomandată pentru participanți: între 18-35 de ani. Participanții sunt rugați să trimită un text original de min. 150 și max. 500 de cuvinte în format digital și pe limba română la adresa de e-mail eurothalia.opencall@gmail.com prin care să motiveze de ce doresc să participe la acest program. Prin înscriere, participantul confirmă că este autorul materialului trimis.
Materialele vor fi evaluate de către mentorii programului. Programul de formare va fi în limba română și necesită prezența fizică la festival în intervalul 20-30.09.2023 la Timișoara. În această perioadă, zi de zi, au loc cursurile de scriere creativă în prima parte a zilei, iar în a doua parte a zilei se participă la programul festivalului, de unde se culeg impresii pe teren.
Participanții selectați vor avea acces prin intermediul programului de formare atât la spectacolele de teatru și evenimentele conexe Eurothalia, cât și la evenimentele de networking și întâlniri ale echipei de organizatori.
Mentori și selecționeri la programul de formare: Diana Katharina & Daniela Șilindean
Pentru întrebări, vă așteptăm pe adresa de e-mail: eurothalia.opencall@gmail.com. Detalii legate de programul festivalului Eurothalia găsiți pe site-ul oficial: https://www.eurothalia.ro/

Ultimele știri

#teatrusigur