Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Tatjana Morariu, fostă actriță la TGST (cunoscută sub numele de scenă Tatjana Fulda), a murit pe 10 ianuarie la Frankfurt pe Main

17 ianuarie 2024

Din 1958 până în 1973, Tatjana Morariu, a lucrat ca actriță la Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) și era cunoscută publicului ca Tatjana Fulda. Începând cu 1973, a locuit la Frankfurt pe Main și, la fel ca mulți colegi emigranți de la TGST, și-a schimbat cariera.

Pasiunea preferată era teatrul, iar activitatea sa este documentată în publicații precum „Neuer Weg”, „Neue Banater Zeitung”, „Karpatenrundschau”, „Volkszeitung”, „Die Wahrheit”, „Drapelul Roșu”, „Szabad Szo” etc. Lista pieselor de teatru la care a luat parte în cei 15 ani de carieră, precum și recenziile aferente, este una semnifictivă. Deosebit de important este articolul lui Wilhelm Junesch, „Theater-Test”, din „Neue Banater Zeitung” din 14.12.1969, care subliniază popularitatea ei:

„Teatrul german își are sarcinile sale culturale și politice importante, dar nu le poate îndeplini decât dacă are un public. Aceste două lucruri trebuie să fie ținute în permanență în minte, și se pare mai mult ca niciodată în ultima vreme că ele chiar sunt. Dar în ceea ce privește acest test - poate fi interesant de știut că Margot Göttlinger, Tatjana Fulda, Peter Schuch, Otto Grassl și Ottmar Strasser sunt favoriții publicului - teatrul trebuie să-și facă politica repertorială, politica culturală pe propria răspundere.”

Fotografie: Arhiva familiei

Ultimele știri

#teatrusigur