Informare

Teatrul German la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Teatrul German la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) prezintă în cadrul Festivalului Internaţional de la Sibiu spectacolul Pescăruşul de Anton Pavlovici Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky.

Programul reprezentaţiilor:

Marţi, 11 iunie ora 21

Miercuri, 12 iunie ora 21

în Hala Balanţa

Reprezentaţiile se traduc în limbile română şi engleză. 

În spectacolul, a cărui premieră a fost în data de 9 martie 2013 la Timişoara evoluează actorii Ioana Iacob, Horia Săvescu, Franz Kattesch, Olga Török, Rareş Hontzu, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Radu Vulpe, Georg Peetz, Konstantin Keidel, Aljoscha Cobeţ, Isa Berger, Paul Cebzan şi Dana Borteanu. Decorul şi costumele poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar. 

 

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară în perioada 7-16 iunie 2013 şi se află la cea de a 20-a ediţie. În acest an programul cuprinde 350 de evenimente din 70 de ţări, cu 2500 de artişti şi invitaţi.  De asemenea în cadrul festivalului vor fi prezentări de filme, lansări de cărţi, conferinţe, workshop-uri, evenimente stradale şi lecturi scenice. 

Despre spectacol

"Un subiect pentru o scurtă povestire. Pe malul unui lac trăieşte de mică o copilă ca dumneavoastră; ea iubeşte lacul ca un pescăruş şi trăieşte liberă şi fericită ca un pescăruş. Un bărbat trece din întâmplare pe acolo, o vede şi o ucide din pură plictiseală, ca pe acest pescăruş."

Pe o moşie se adună un grup de oameni în jurul actriţei, Irina Nikolaevna Arkadina, care îmbătrâneşte. Fratele ei, iubitul ei, scriitorul Trigorin, fiul ei, care se preocupă de asemenea cu scrisul, iubita sa Nina, care joacă piesa lui, o familie de moşieri împreună cu fiica lor, un doctor şi un învăţător.

Nina, care îşi doreşte să devină actriţă, impresionată de succesul lui Trigorin se îndrăgosteşte de acesta. Astfel ea aduce o instabilitate în relaţiile tuturor celor prezenţi, formându-se un lanţ de îndrăgostiţi nefericiţi, ale căror eşecuri le determină atât viaţa cât şi conversaţiile.